De wereld ligt aan je voeten!

Als je op je werk bent, maar je gedachten telkens afdwalen naar lange reizen door verre landen, wordt het misschien eens tijd om aan je dagdromen toe te geven.
Misschien ben je nog niet eerder zo lang van huis geweest, maar met de juiste voorbereidingen kan een wereldreis ook voor jou zomaar binnen handbereik zijn. Vooral met het juiste budget en een geschikte opslag unit, kun je binnenkort de wereld met je eigen ogen zien in plaats van mooie foto’s in exotische travelmagazines te bekijken!

WAAG DE SPRONG EN PLAN JE WERELDREIS!
Vele mensen dromen van een wereldreis, slechts enkelen maken hun droom waar. Je zit misschien wel steeds uit te rekenen hoeveel vakantiedagen je kunt opnemen voordat je op wereldreis kunt gaan. Maar de waarheid is toch dat je vaak je eigen avontuur moet creëren.

Als je pas op de lange termijn wilt reizen, kun je vast kijken wat voor offers je dient te maken om dit te kunnen laten plaatsvinden. Misschien heeft het bedrijf waar je werkt een rustige periode in het jaar waarin jij onbetaald verlof kunt nemen en jij na je reis er weer aan het werk kunt gaan? Of misschien ben je bereid om genoeg te sparen en tussen twee banen in op wereldreis te gaan.

Het kan betekenen dat je ‘out of the box’ moet denken en spaarzaam met je geld moet omgaan, maar zodra je eenmaal helemaal toegewijd bent, ben je alvast goed op weg om je dromen te verwezenlijken.

BEGIN MET SPAREN
Zodra je begint met het plannen van je grote reisavonturen, moet je op kosten gaan besparen en geld opzij zetten. Begin met uit te zoeken en berekenen hoeveel geld je maandelijks tijdens je reis denkt nodig te hebben.

Wil je een jaar op reis gaan? Dan kun je rekenen op kosten tussen de 15.000 en 25.000 euro. Enerzijds kun je namelijk steeds handiger worden in het besparen van kosten en daardoor toch redelijk goedkoop een jaar wegblijven. Anderzijds kun je ook steeds meer excursies gaan doen of luxer gaan slapen en dan kun je kosten weer hoger uitvallen. Verder geldt hierbij ook dat de kosten afhangen van het aantal maanden dat je weg gaat.

Natuurlijk is e.e.a. afhankelijk van waar je van plan bent naartoe te gaan. Hoewel je misschien wel het liefst naar Oceanië afreist, kun je er natuurlijk ook voor kiezen meer betaalbare locaties uit te zoeken als bijvoorbeeld Azië.

Het sparen houdt misschien wel in dat je concessies moet doen en dat je een tijdlang niet uit eten kunt, weekendjes weg of die luxe producten en kleding kunt kopen. Wanneer je er voldoende tijd voor uittrekt hoeft sparen niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Wel vergt het dus een goede en gedegen voorbereiding!

Veel landen zijn daarnaast veel goedkoper om te leven dan Nederland. Hier kun je met je budget ook rekening mee houden. Vergeet echter niet om te rekenen op eventuele vaste lasten die je thuis nog steeds moet betalen terwijl je weg bent. Hoewel veel uitgaven vervallen maak je vaak nog wel kosten voor verzekeringen, een opslag unit, kosten voor je woning etc.

VERHUUR JE HUIS
Het sparen voor je reiskosten lijkt misschien heel moeilijk maar er zijn manieren om jezelf hiermee een handje te helpen. Het liefst zou je misschien altijd wel willen blijven reizen maar houd je toch liever je huis aan, voor wanneer je weer terugkomt in Nederland. Wanneer je voor een paar maanden of een jaar op reis gaat, maar je wel je (koop)woning wilt aanhouden zijn er een aantal dingen die je goed moeten weten. Laat je hierover goed informeren! Een (koop)huis aanhouden hoeft echter helemaal geen belemmering zijn om te gaan reizen.

Wanneer jij je (koop)woning (onder)verhuurt kun je je kosten voor de woning blijven betalen. Informeer wel goed bij je hypotheekverstrekker of verhuurder wat de mogelijkheden zijn!

HUUR EEN OPSLAGUNIT
Aangezien je een tijdje over de wereld reist, is het niet nodig om je bezittingen helemaal te laten versloffen. Huur een veilige unit om al je spullen in op te slaan.

Of je nu je huis verhuurt of de meeste spullen verkoopt, een opslagunit is een slim idee in elke situatie. Als je ervoor kiest om je huis te verhuren, kun je eventueel de meeste meubels in huis houden. Zorg er dan voor dat je alle waardevolle of onvervangbare spullen goed verpakt en breng ze naar je opslagruimte, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wanneer je toch vrijwel alles verkoopt voordat je opstijgt, zijn er vast nog wel spullen die je wel voor de langere termijn wilt behouden. Een veilige opslagruimte voor deze spullen kan dan een geruststellende gedachte zijn tijdens je reis.

PAK ALS EEN PROFESSIONAL
Wanneer je spullen voor de lange termijn gaat opslaan, is het belangrijk om vanaf de eerste dag een goed overzicht te hebben. Zodoende is het altijd gemakkelijk en eenvoudig om de juiste spullen uit de opslag te kunnen halen wanneer je deze nodig hebt.

Voordat je begint met pakken dien je te zorgen voor gelijke maten dozen zodat je zoveel mogelijk dozen kunt stapelen. Tijdens het inpakken is het handig er goed op te letten wat je zoal nodig zou hebben tijdens de opslagperiode. Pak dit bij elkaar in dozen en plaats het ergens vooraan in de unit zodat je er snel bij kunt.

Plak een label op elke doos en maak een plattegrondje waar je spullen gestald zijn. Op deze manier weet je precies waar alles ligt nadat je van je reisavonturen thuiskomt zonder dat je direct in de stress hoeft te schieten.

KOFFERS MEE EN VERTREK!
Met een uitgerekend maandbudget en spaargeld, daarnaast je waardevolle spullen in je opslagunit is het laatste wat je nog dient te doen, het vliegtuig in te stappen!

Met alle gedegen voorbereidingen die je hebt gemaakt, hoef jij je geen zorgen meer te maken over de terugkomst na je reis en kun jij je richten op datgene wat je al zolang wilde, die droomreis maken!

Wanneer jij ook een reisavontuur wilt aangaan en opslag nodig hebt kun je met één van onze medewerkers contact opnemen. Zij helpen je graag met de voorbereidingen en geven met plezier een rondleiding in onze Selfstorage en voorzien je van handige tips.

Lees hier een handig artikel over kosten die een wereldreis met zich meebrengt.

Terug naar overzicht