Opslagruimte huren in de huidige woningmarkt

Opslagruimte huren komt goed van pas in de huidige woningmarkt

De woningmarkt trekt naar verwachting dit jaar flink aan. Volgens makelaarsorganisatie NVM worden er dit jaar waarschijnlijk nog meer woningen verkocht dan vorig jaar. Daarbij zullen de huizenprijzen stevig verder oplopen.
Hieronder vind je enkele tips hoe het huren van tijdelijke opslagruimte kan helpen in de huidige woningmarkt. Drie verschillende scenario’s worden nader beschreven.

  1. Wij willen ons huis verkopen

– Creëer ruimte en sla je meubelen op –
Je huis gereed maken voor de foto’s is tegelijkertijd je huis voorbereiden op bezichtigingen.
Het is dé kans om – voor je huis officieel te koop staat – grondig op te ruimen en schoon te maken. Vaak zijn huizenzoekers op zoek naar ruimte in een huis. Verwijder vooral spullen die het huis kleiner doen lijken. Haal een tafel of kast weg die niet noodzakelijk is. Je hoeft deze niet meteen bij het grofvuil te doen, wellicht zijn het meubelstukken die een grote (emotionele) waarde hebben.
Het huren van tijdelijke opslagruimte is een goede oplossing voor deze situatie.
Het grote voordeel is de flexibiliteit die het biedt. Wil je de ruimte slechts één maand gebruiken of een langere periode, beide mogelijkheden zijn er. Wanneer je huis in de verkoop gaat, weet je immers ook niet hoe lang het duurt voor deze verkocht is.
Bij BLOX Xtra Opslag heb je een opzegtermijn van 15 dagen, mocht het huis toch snel verkocht zijn zit je dus niet lang vast aan je contract.

– Zorg voor een neutraal interieur en haal persoonlijke items weg –
Bij bezichtigingen wil men zich graag voorstellen hoe het huis eruit komt te zien wanneer het hun eigen huis is, veel persoonlijke spullen staan dit psychologische proces in de weg. Foto’s en andere persoonlijke elementen kunnen daarom beter worden verwijderd. Zorg ook voor lichte kleuren in huis, dit valt over het algemeen sneller in de smaak. Passen de persoonlijke spullen in enkele dozen? Ook dat hoeft geen probleem te zijn, ruimtes zijn er al vanaf 1³m.

– Laat bergruimte zien –
Potentiële kopers zien graag dat een huis een scala aan opbergmogelijkheden en bergruimte heeft. Het maakt echter geen goede indruk als deze ruimte tot de nok toe vol staat. Het is dan beter om extern deze spullen op te slaan die je toch niet iedere dag gebruikt. Potentiële kopers zien dan de royale opbergruimten die uw huis biedt.

Meer informatie over opslagruimte huren in Hengelo voor het verkopen van uw huis.

  1. Wij hebben ons huis verkocht

De champagne kan ontkurkt worden, je hebt je huis verkocht! Tegenwoordig wachten mensen steeds vaker met de koop van een nieuw huis tot het oude is verkocht. Tijdelijke opslagruimte is de ideale oplossing als overbrugging van de periode ‘tussen 2 huizen’. Huur je bijvoorbeeld een vakantiewoning of appartementje tot je de juiste woning hebt gevonden? Dit huis is vaak kleiner dan het huis dat je verkocht hebt of wordt ook nog wel eens gemeubileerd opgeleverd. In beide gevallen zit je met het restant van je inboedel dat tijdelijk ergens ander ondergebracht moet worden.

Bij BLOX Xtra Opslag zijn ruimtes per direct beschikbaar. Je kunt er gratis gebruik maken van aanhangwagens met huif waarna je snel en kundig de inboedel in je unit kunt plaatsen.
De Selfstorage is 7 dagen per week toegankelijk van 06.00 – 23.00 uur. Je brengt de spullen dus naar de opslag wanneer het je zelf het beste uitkomt. Voor meer informatie over het huren van opslag als overbrugging tussen 2 huizen kun je bellen met 074 – 246 93 50.

  1. Wij blijven in onze huidige woning wonen

Natuurlijk kun je ook in je eigen woning blijven wonen, een groter huis brengt ook financiële risico’s met zich mee. Ook in deze gevallen bieden de opslagruimtes van BLOX Xtra Opslag eventueel een uitkomst.
– Opslagruimte huren voor een verbouwing –
Als je besluit om een parkervloer aan te leggen of nu dan toch die aanbouw te realiseren zullen je spullen al snel in de weg staan bij de verbouwing. Handig is het dan om tijdens de duur van deze verbouwing tijdelijk een opslag te huren waar je spullen in kunnen staan.
Bij BLOX Xtra Opslag staan de units in een schone, droge en goed beveiligde omgeving.
En wanneer de verbouwing gereed is, kunnen de spullen weer netjes op de plek worden gezet.

 – Opslagruimte huren om ruimte beter te benutten –
Spullen waarvan je denkt deze niet meer te gebruiken kun je het beste weggooien of op laten halen door Het Goed. Maar er zullen vaak ook spullen zijn die weliswaar in de weg staan maar die je niet kwijt wilt. Ook dan is het huren van opslag een goede uitkomst. Bij BLOX Xtra Opslag zijn je spullen toch altijd in de buurt, je rijdt er zo even langs om wat op te halen of te brengen.

 

Terug naar overzicht